Reanimatie volgens de richtlijnen van 2019

Reanimeren is een kwestie van leven of dood. Je moet iemand op een juiste manier reanimeren, zodat je ook echt iemands leven kan redden. Maar wat moet je doen en hoe moet dit uitgevoerd worden? Hiervoor zijn er reanimatie richtlijnen 2019 opgesteld zodat je altijd weet hoe je het beste kan reanimeren. 

Reanimeren in zes stappen

Om iemand goed te reanimeren, moet je weten hoe je dit kunt doen. Dit is mogelijk door de volgende zes stappen te volgen. De eerste stap is controleren of iemand nog bij zijn of haar bewustzijn is, door deze van voren te benaderen en aan de schouder te schudden. Wanneer het slachtoffer niet reageert, schakel je de hulpdiensten in. Bel 112 met je telefoon op de speaker en leg duidelijk uit wat de situatie is en waar de hulpverleners naartoe moeten. Vervolgens controleer je de ademhaling door te kijken of de borstkas omhoog komt en of je voelt dat er lucht uitgeblazen wordt. Wanneer deze ademhaling niet regulier is, haal je een AED of laat je iemand een AED halen. De volgende stappen zijn het geven van compressiedrukken op de borst en het beademen van het slachtoffer door mond-op-mondbeademing te geven. De laatste stap is het gebruiken van de AED om een elektrische schok te geven. Blijf deze laatste drie stappen herhalen totdat het hartritme en de ademhaling weer op een normaal tempo zitten of totdat de hulpverleners zijn gearriveerd om het van je over te nemen.

Cursus reanimatie volgen

Vind je deze stappen nog lastig? Wil je nog kunnen oefenen met het gebruik van een AED? Of wil je meer kennis over hoe je het beste kunt reanimeren? Volg dan een BHV cursus van G4S, waar je onder andere leert op welke manier je het beste kunt reanimeren. De cursus bij G4S voldoet aan de richtlijnen reanimatie 2019 en zijn erkend als officiële cursus, waar je ook een certificaat voor kunt krijgen. In het geval van nood weet jij door deze cursus wat je kunt doen om een leven te kunnen redden.