Een led scherm voor een winkel

Laatst zag ik een heel groot beeldscherm in een winkel. Het stond tegen de achterwand achter de toonbank en er werd een video op afgespeeld. Ik had ooit wel eens eerder zo’n groot beeldscherm gezien maar dat bestond uit meerdere tv’s en dat zag je duidelijk. Er zaten allemaal naden in het scherm wat de randen van de tv’s waren. Op zich was het van een afstand wel een mooi beeld maar dichterbij ging ik me toch storen aan de naden. Maar bij dit beeldscherm was dat dus niet zo. Toen ik dichterbij kwam zag ik dat het een LED scherm betrof. Het beeldscherm bestond uit allemaal lampjes / LED’s. Hierdoor kom er dus blijkbaar een heel groot beeldscherm gemaakt worden zonder dat je er naden inzag.

Ik vroeg of ik even aan de achterkant mocht kijken want ik was wel nieuwsgierig hoe dat er aan de achterkant uit zou zien.

Modulaire led scherm kabinetten

Het bleek dus dat het allemaal modulaire led scherm kabinetten waren. Deze waren allemaal aan elkaar gekoppeld. Aan de achterkant zag je dus dat het signaal was doorgelust en dat het videosignaal dus was opgedeeld over deze kabinetten. Eigenlijk hetzelfde als een LCD videowall alleen heeft deze een splitter ertussen en hier werkt het blijkbaar met een zend kaart en ontvangstkaarten. Achterop het led scherm in deze winkel stond de naam van het bedrijf die het had gebouwd, Leddisplayexpert. Blijkbaar zijn er dus bedrijven gespecialiseerd in het bouwen van dit soort winkel led schermen. Ik las dus dat dit een indoor led scherm Pixel P4 was. Dit houdt in dat er om de 4 mm een LED is gemonteerd wat weer inhoudt dat er 62.500 LED’s per vierkante meter op het scherm zitten.