Administratieve functies: hoe vergroot ik mijn kansen op de arbeidsmarkt?

Naar werknemers voor administratieve functies is er altijd vraag. Niet voor niets zijn er in Nederland ongeveer 1,2 miljoen mensen die binnen een administratieve functie werken. Wanneer er veel vraag naar werknemers is, vergroot dit de kans op het vinden van een baan. Echter is het wel vaak een eis dat men over de juiste opleiding beschikt. Dit is niet voor iedereen een gegeven. Gelukkig is er een opleider die je hierbij kan helpen: Fabius Opleidingen. Door één van hun opleidingen met betrekking tot administratieve functies te volgen, vergroot je de kans op een baan binnen deze sector significant.

Achtergrondinformatie over administratieve functies

Administratieve functies is een breed begrip, waardoor het voor mensen soms onduidelijk is wat hier nu precies onder valt. Wat in ieder geval zeker is, is dat het een grote beroepsgroep is. Meer dan 17% van werkend Nederland werkt binnen een administratieve functie. Bovendien blijft de vraag naar dergelijke personeel groot, wat de aantrekkingskracht verklaart. Binnen bedrijven zijn dergelijke functies altijd nodig, of de economie nu goed of slecht is. Binnen deze sector zijn vele specificaties te vinden. Wat valt er precies onder een ‘administratieve functie’.

Ten eerste kun je een secretarieel medewerker zijn. Hieronder vallen diverse taken, zoals mondelinge communicatie met partners en bezoekers, maar ook het opstellen van diverse notities. Maar je kunt ook als receptionist aan de slag, waar je als het ware het gezicht en de stem van een bedrijf bent. Daarnaast zijn er diverse administratieve functies die te maken hebben met archiveren, het verwerken van formulieren of de financiële kant van een bedrijf. Het is dus werk met een hoop variatie.